Details, Fiction and نیلینگ
Details, Fiction and نیلینگ
Blog Article
نیلینگ یا میخکوبی یکی از روشهایی است که تحت عنوان سازه نگهبان و به منظور جلوگیری از ریزش دیواره گود استفاده میشود. همانطور که میدانید روشهای مختلفی برای محافظت و مهارسازی گود وجود دارد که در مقاله سازه نگهبان به صورت مفصل درباره آن صحبت کردیم.
روش نیلینگ مناسب مکانهایی که آب در آنها جریان داشته باشد مناسب نیست.
از مهمترین مزایای این روش می توان با حذف و یا به حداقل رساندن سطوح قالب بندی و حذف یا کاهش مهار های موقت اشاره نمود.
نیلینگ یک سازه نگهبان موقتی است و به مرور زمان دچار خوردگی و هوازدگی خاک میشود و باید در سریعترین زمان ممکن سازه اصلی اجرا شود.
این نوع از تجهیزات دارای قسمتهایی از قبیل مته، میله و دکل حفاری، سیستم جلو برنده مته، سیستم ضد قفل، جکهای هیدرولیکی، فرمان و تابلوی کنترل دستگاه و روشنایی هستند.
سنگهای هوازده ممکن است مصالح مناسبی با دیوارهای نیلینگ باشند، به شرط اینکه سطوح ضعیف در راستاهای نامناسب مثلا صفحات ضعیفی که تا درون گود ادامه دارند، وجود نداشته یا بسیار کم باشند.
در هر مرحله از عملیات حفاری، گمانهها یا چاهکهایی به صورت افقی و مایل و همچنین به کمک دستگاههای حفاری مخصوص، در سطوح شیبدار و دیوارههای محل گودبرداری ایجاد میشوند.
میلگردها دچار خوردگی میشوند، خاک طی فرایند هوازدگی، دیگر مقاومت اولیه خود را ندارد و ممکن است فرو بریزد
دیوارههای بتن پاشی شده شاتکریت از نوع پوشش موقت هستند. پوشش دائمی دیوار، یک دیوار بتن آرمه سازهای است که روی پوشش موقت و به طور یکپارچه با آن ساخته میشود و نقش دیوار حائل را بازی میکند.
این امر نیلینگ به دلیل جلوگیری از خروج دوغاب به بیرون از چاله انجام میشود.
نیلینگ، یک سازه نگهبان موقت است که به وسیله عواملی مانند گذشت زمان، هوازدگی سطح خاک، خوردگی آرماتورها و نفوذ آبهای سطحی مقاومت خود را از دست می دهد.
بنابراین، امکان پایداری آنها به صورت قائم یا نزدیک به قائم بسیار کم و مشکل است.
بهصورت کلی برای اجرای نیلینگ لازم است که مراحل مختلفی اجرا شود که این مراحل به شرح زیر میباشند:
مهندسان در آلمان و فرانسه توانستند این روش را توسعه داده و در صنایع مختلف از آن بهرهمند شوند.